woensdag 1 april 2020

Informatie over Corona in begrijpelijke taal

Voor veel Nederlanders is alle informatie over COVID-19 en het coronavirus moeilijk te begrijpen. Zo'n 2,5 miljoen inwoners van ons land hebben moeite met schrijven, (begrijpend) lezen of rekenen. Voor hen kan het ingewikkeld zijn zich staande te houden in de enorme stroom aan informatie die sinds een aantal weken op ons afkomt.


Online dossier
Ik stuitte op een mooie bron waar veel voorlichtingsmateriaal voor deze kwetsbare doelgroep bijeengebracht is. Stichting Lezen en Schrijven deelt een dossier met informatie in begrijpelijke taal. Je vindt er flyers, filmpjes, animaties en een verklarende woordenlijst. De materialen worden zo aangeboden dat je ze eenvoudig kunt downloaden en hergebruiken voor je eigen online kanalen.

Bekijk bijvoorbeeld één van de voorlichtingsvideo's:Groot bereik
Hoe meer mensen we samen met deze informatie bereiken, hoe groter de kans is dat de RIVM-tips worden opgevolgd. Je vindt alle informatie en materialen van Stichting Lezen en Schrijven via:
https://www.lezenenschrijven.nl/wat-wij-doen/corona-in-begrijpelijke-taal Wie weet kun je er mensen in je eigen omgeving of in zorginstellingen op attenderen. Ik vind het in ieder geval een zeer nuttig initiatief.Door: Anne Hurenkamp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten