maandag 4 juni 2018

Dwars door China, in het hart van Mediastad

Een kleine twee jaar geleden is de documentaire 'Langs de oevers van de Yangtze' op tv uitgezonden. Een documentaire over de reis van Ruben Terlou langs de Yangtze, de langste en drukste rivier van China. Tijdens deze reis laat Ruben de gewone Chinezen zien in hun dagelijkse leven, met hun dromen over de toekomst. Menigeen was onder de indruk van deze documentaire. Van de foto’s die Ruben tijdens deze reis heeft gemaakt was er een expositie in Museum Hilversum.


Het 'vervolg' van die documentaire 'Door het hart van China' is aan het begin van dit jaar uitgezonden. Iedereen die naar de eerste documentaire  heeft gekeken, had natuurlijk hoge verwachtingen over de tweede. En ja, Ruben heeft het waar gemaakt. Hij weet mens en omgeving mooi neer te zetten: in prachtige foto's, maar ook in de interviews.

Niet alleen ik, maar veel mensen die naar de documentaires hebben gekeken vragen zich af hoe hij het toch voor elkaar krijgt dat de geïnterviewden zo open zijn en zich zo kwetsbaar durven op te stellen.

De foto expositie bij de tweede documentaire heet 'Dwars door China' en is wederom te zien in Museum Hilversum. Dit keer is de tentoonstelling themagericht. Op de tweetalige banners, Nederlands en Chinees/Mandarijn, is info te lezen over de thema's. De tentoonstelling wordt ondersteund door interactieve beelden uit de documentaire.
Vanwege het grote succes is de foto expositie verlengd: tot en met 17 juni a.s. kan je de foto's van Ruben bewonderen.Tip 1: Als je naar de expositie gaat, let dan op details in de foto's. 

Tip 2: Leestips uit Saxion Bibliotheek
Voor informatie over China kan je de volgende libguides raadplegen:


Wil je tips over fotograferen?

Lezen over documentaires maken  kan je in: 

Tip 3: Heb je de documentaires niet gezien, dan kan je ze hier terugkijken.

Tekst en foto's: Loana


1 opmerking: