dinsdag 16 januari 2018

Saxion Bibliotheek: Een wereld aan informatie


Het is voor de eerste keer dat het Smart Solutions Festival werd gehouden in Saxion. 500 studenten hebben tijdens het Smart Solutions Semester in teams, vaak multidisciplinair, aan opdrachten gewerkt uit de praktijk.
VariĆ«rend van het ontwerpen van borstprotheses tot het toepassen van Big Data. Van het werken  met beton tot het verwerken van menselijk haar.

De opdrachten zijn verdeeld in tien Worlds of Innovation. Binnen deze werelden moet elk team hun product, idee, onderzoek gaan pitchen. De winnaar van deze pitch mag tijdens het avondprogramma in de Battle of the Worlds strijden tegen de winnaars uit de andere werelden. Wie zal er als winnaar uit de bus komen?

In Saxion Bibliotheek ligt een wereld aan informatie aan je voeten: een goed vertrekpunt om je onderzoek te starten. Er zijn boeken en tijdschriften in papieren vorm, maar ook in digitale vorm is er veel beschikbaar.
Via de databanken, bijv. ScienceDirect of Ebsco kan veel betrouwbare informatie gevonden worden.

Sinds kort heeft Saxion Bibliotheek ook e-books in de collectie opgenomen. Dit betekent dat je het direct online kan lezen. Maar, ... het kan ook voorkomen dat een e-book 'uitgeleend' is.

Het voordeel van deze digitale informatie is, dat je er 24/7 toegang toe hebt.  Niet alleen vanaf Saxion, maar ook vanuit je huis, stage-adres, je afstudeerbedrijf. In binnen- en buitenland. Makkelijk toch?


Leestips


Een selectie van e-booksTekst en foto's: Loana


Geen opmerkingen:

Een reactie posten