vrijdag 16 juni 2017

Trends: hoe ontdek je jouw innovatieve idee?

De digitale en technische wereld ontwikkelt zich enorm snel. Daar kun je niet omheen. We moeten wel mee. Maar hoe weet je nu wat de consument in de toekomst wil aanschaffen? Welke ontwikkelingen zijn 'hot'?

Websites
Als je wilt checken of jouw briljante idee past in de huidige trends, kun je het internet afstruinen en je blik verruimen op websites zoals:
Trendwatching
Trendwatchers
Maar je kunt ook een innovatie-expert, toekomstdenker, futurist, tijdgeestonderzoeker oftewel een trendwatcher opzoeken. Zij geven hun voorspellingen op het gebied van technologie, fashion en design. Dit zijn enkele van Nederlands bekendste trendwatchers:
Pixabay
Trendrede
Een aantal van deze toekomstdenkers hebben zich verenigd en presenteren elk jaar de Trendrede. Ben je nieuwsgierig naar de ontwikkelingen waar Nederland de komende jaren mee te maken zal hebben? Lees hier de Trendrede 2017.

LibGuides
Waar komt dit voor 2017 op neer? Virtual en Augmented Reality, Drones, Fashion, Duurzaamheid, Robotisering, Wearables, 3D-Printen... Van enkele van deze ontwikkelingen waar we in 2017 mee te maken gaan krijgen, zijn door Saxion Bibliotheek handige en informatieve LibGuides gemaakt als startpunt van je onderzoek:
Pixabay
En we hebben een nieuwe LibGuide Industrieel Product Ontwerpen met relevante bronnen op het gebied van patenten, octrooien en materiaalkunde.
Veel succes met het ontwikkelen van jouw idee tot product!

Door: Mirjam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten