vrijdag 30 juni 2017

Cook this page

Koken: de één heeft er wel iets mee, de ander totaal niets en sommigen koken de sterren van de hemel.
Zelf vind ik koken, maar ook bakken, een leuke bezigheid en regelmatig sta ik soms uren in de keuken te bakken of te kokkerellen. De smaak is vaak goed, alleen aan mijn presentatietechnieken mag ik nog wel werken. Maar ja, ik hoef gelukkig mijn bak- en kookresultaten niet aan een jury te presenteren.


Ik ben een liefhebber van kookboeken, die heb ik in overvloed. Altijd met mooie foto's. Foto's horen bij een kookboek, want anders is het net een taart zonder de kers. Toch? Ik kook regelmatig uit mijn kookboeken.
Maar ik doe ook aan, ik noem het maar, "Internet-koken". Dat zijn recepten die ik heb gevonden via sociale media of op één van mijn zoektochten op het Internet.
Je ziet dat veel mensen hun bak- en kookkunsten fotograferen en posten op sociale media. Bij Saxion Bibliotheek kan je het boek Shoot!: fotograferen met je hart lenen. Dit is een handig boekje met leuke tips, over
bijvoorbeeld foodstyling.

De gangbare manier waarop recepten in kookboeken worden gepresenteerd is meestal een lijstje van ingrediënten en de kookwijze, verhalend verteld of stapsgewijs getoond. Een soort handleiding om het gerecht te maken.
IKEA heeft ook kookboeken op soortgelijke wijze uitgebracht. Maar IKEA zou IKEA niet zijn, als ze de handleiding voor het recept op een geheel andere wijze aanbiedt: een visual.
Cook this page is een eigenlijk een soort van poster, gemaakt van bakpapier, met tekst (van voedselveilige inkt) en contouren voor de ingrediënten. Het vel, eerst nog gewoon zwart/wit transformeert naar een kleurrijke visual als je alle ingrediënten op het vel hebt gelegd. Het koken kan bijna niet mis gaan. 
Voor de ik-heb-nog-nooit-gekookt mensen zouden deze vellen een uitkomst kunnen zijn, voor de gevorderden is dit "easy cooking".
Het is getest bij IKEA Canada, nu maar afwachten wanneer je deze vellen kunt krijgen bij IKEA Nederland.

Op mijn Pinterest kan je kijken waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor bakken en koken.
Tips voor lekkere recepten zijn altijd welkom bij mij.

Heb je inspiratie nodig op het gebied van fotografie, beeldtaal, grafisch ontwerpen? Dan heb ik deze leestips voor jou:Tekst en foto: LoanaGeen opmerkingen:

Een reactie posten