maandag 1 mei 2017

Scriptie Support met skype een gouden greep

Hulp op afstand. 
Geregeld heb ik een afspraak met een student om haar of hem te helpen met het zoeken en verwerken van informatie. Vorige week had ik via skype een afspraak met een Saxion student die stage loopt in Italië: hulp op afstand!

 Geralt
Zoeken
Via de computer hebben we samen besproken welke zoekwoorden gebruikt kunnen worden en hoe deze zoekwoorden efficiënt ingezet kunnen worden bij een gerichte zoekactie. Het prettige van skype is dat de student op de computer meekijkt.
Zo zie je meteen hoe je gebruik kunt maken van de databanken van de Saxion Bibliotheek en hoe je in databanken kunt zoeken met zoekwoorden.

  • Worlcat: In WorldCat heb ik laten zien hoe je full text artikelen kan raadplegen uit databanken van de Saxion Bibliotheek. 
  • Google geavanceerd: Ik heb laten zien hoe je met Google geavanceerd de zoekopdracht kan verkleinen door onder andere gebruik te maken van het bestandstype .pdf. 

Skype of Appear.in
Met skype kun je elkaar zien, waardoor het contact gemakkelijker verloopt. Digitaal contact leggen is ook mogelijk met appear.in. Het voordeel van appear.in is dat er niets gedownload hoeft te worden. Het is dus mogelijk digitaal met hulp van een informatiespecialist het literatuuronderzoek naar een hoger plan te tillen.

Hulp nodig met bijvoorbeeld

  • Het herkennen van een goede bron
  • Andere of betere bronnen gebruiken?
  • De gevonden resultaten verwerken volgens de APA regels.

Stuur een mail naar libraryservices@saxion.nl

Marij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten