woensdag 31 mei 2017

Kijkje in de keuken bij Lexis Nexis
Op dinsdag 30 mei ging ik samen met collega accountmanagers naar Amsterdam om een kijkje in de keuken van LexisNexis (LN) te nemen.

Hun product LexisNexis Academic is marktleider in online informatie voor het hoger onderwijs. Saxion Bibliotheek heeft een licentie op LexisNexis Academic - news NL, een door onze studenten en medewerkers veel geraadpleegde databank van Nederlandse dag- en weekbladen.We werden in de Millennium Tower aan de Radarweg hartelijk ontvangen door Sigrid Philips, Client Developer, en onze LN Accountmanager Martijn Weijtboer.
Samen met collega’s uit het hele land kwamen wij op uitnodiging van Sigrid en Martijn naar deze bijeenkomst om naar verschillende medewerkers van LexisNexis te luisteren die iets vertelden vanuit hun expertise over de achterkant van de producten van LexisNexis. We kregen een demo van het nieuwe product NexisUni.


Na een kort voorstelrondje begon het officiƫle programma:De eerste spreker was Martin Voigt, Marketing Manager Benelux, die ons vertelde over  de marketingactiviteiten van LN. Hij sprak onder andere over Branding, dat wil zeggen hoe je jezelf goed naar buiten en naar je klanten kunt presenteren en profileren. Ook gaf hij een voorbeeld hoe je via sponsoring je naambekendheid kunt vergroten en welke stappen je moet ondernemen om de juiste doelgroepen te bereiken.
 
Daarna kregen we een presentatie van Yvette Turlings, Strategy Manager, die aan ons uitlegde wat bij een bedrijfsstrategie hoort. Zij noemde de vier pijlers nieuwe markten, nieuwe producten, nieuwe doelgroepen en nieuwe technieken/ functionaliteiten. Bij het laatste gaf zij een voorbeeld van het Europese NewsReaderproject waaraan LN had meegewerkt door data aan te leveren. Ze noemde het een mooi project om kennis en ervaring op te doen voor de next generation.
 
De derde spreker werd er via videoconferencing bijgehaald. Bill Madigan is Global Product Planner en gaf vanuit de Verenigde Staten een online demonstratie van het nieuwe academische product Nexis Uni. Het product is in samenwerking met (student-)gebruikers ontwikkeld en zal aanstaande zomer in de VS worden gelanceerd. Afhankelijk hoe het product daar zal worden ontvangen, zal het ook snel in Europa beschikbaar komen. Het is de bedoeling dat Nexis Uni op den duur LexisNexis Academic zal gaan vervangen.


De laatste presentatie werd gehouden door Willem Jan Ybema. Hij werkt in de backoffice van LN als

Content Enrichment Specialist. Hij gebruikte het schema van het bierbrouwproces om ons aanschouwelijk te maken hoe men aangeleverde bestanden verwerkt tot de content die we dagelijks kunnen raadplegen.

We kijken uit naar de lancering van Nexis Uni

Na een kort vragenrondje werd deze middagsessie afgesloten en gingen we huiswaarts. In de trein werd natuurlijk ook nog even nagepraat  over de dingen die we hadden gehoord. Terugkijkend op deze middag was het een in zekere mate interessante mix (voor ons als accountmanagers) van bijdragen die ons een beeld van de werkwijze van LN gaven. We kijken uit naar de lancering van Nexis Uni en zullen er te zijner tijd voor zorgen dat we goed geschoold het nieuwe product aan onze licenties kunnen toevoegen. 

tekst: Doro Heine
foto's: Loana Teerlink
Geen opmerkingen:

Een reactie posten