maandag 20 maart 2017

Wat hebben de Wiley Online Journals FEM-studenten en -docenten te bieden?

Sinds dit jaar hebben we bij Saxion Bibliotheek een licentie op de Wiley Online Journals. Dit is een onderdeel van de Wiley Online Library waarmee je toegang hebt tot circa 2400 e-journals op uiteenlopende gebieden als Gezondheidszorg, Economie, Informatica en Sociale Wetenschappen.


Wiley voor FEM
Als ik kijk naar wat Wiley te bieden heeft voor de Academie Financiën Economie & Management dan vind ik met name interessante content in de hoofdrubriek Business, Economics, Finance & Accounting. Natuurlijk kun je met gerichte zoekacties in één keer de gehele databank doorzoeken, maar via de genoemde hoofdrubriek kun je ook afdalen in de sub-rubrieken:


  • Business & Management
  • Economics
  • Finance & Investments
  • Accounting

De Topics geven je een ingang op onderwerp
Kies je bijvoorbeeld voor de sub-rubriek Accounting, dan kun je vervolgens weer verder browsen via de zogenaamde Topics. Ben je niet op zoek naar één specifiek artikel maar kijk je naar voorbeelden van artikelen over een bepaald onderwerp, dan helpt het om via deze Topics verder te browsen. Bij de sub-rubriek Accounting kies je dan bijvoorbeeld uit de Topics die ik hier rechts op de afbeelding heb bijgesloten. Maar let op hier, want onze Saxion-licentie omvat alleen de Journals en niet de Books. Klik je op het onderwerp GAAP, dan krijg je een set met Books te te zien waarvan je slechts de zogenaamde Summary kunt lezen. 

Kies je daarentegen voor Accounting Theory, dan krijg je een lijstje met Journals die full text te lezen zijn:Eenvoudig of Geavanceerd
Natuurlijk is het ook mogelijk om eenvoudig of geavanceerd te zoeken in Wiley. Zoeken naar artikelen van de afgelopen 6 maanden met het onderwerp GAAP levert een lijst met 146 artikelen op.Toegang tot Wiley
Je vindt de Wiley Online Journals via Saxion Bibliotheek. Staan er in Wiley tijdschrifttitels die zeer relevant zijn voor het vakgbied van FEM, geef ze me dan door. Ik zorg ervoor dat deze tijdschriften op titel rechtstreeks via de zoekbalk van Saxion Bibliotheek te vinden zijn. We vissen ze dan samen iets meer omhoog, waardoor studenten ze eenvoudiger vinden met hun zoekactie op de website van Saxion Bibliotheek.


door: Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten