maandag 3 oktober 2016

Van je opleiding naar een Nobelprijs: het start bij onderzoek

Deze week is de bekendmaking van de Nobelprijzen. De eerste winnaar is inmiddels bekend: de Nobelprijs voor de Geneeskunde gaat naar de Japanse celbioloog Yoshinori Ohsumi.

https://www.nobelprize.org/images/front-announcement-2016/nobelprize2016-med.jpg
Hij kreeg de prijs voor zijn onderzoek naar autofagie, het natuurlijk proces waarbij cellen delen van zichzelf afbreken. Later volgen nog de Nobelprijs voor de Natuurkunde, Scheikunde, Vrede, Economie en Literatuur.

De Nobelprijs wordt uitgereikt aan wetenschappelijke onderzoekers die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd op hun vakgebied. Dit zouden zij niet hebben kunnen doen zonder het doen van gedegen onderzoek, een onderwerp dat binnen Saxion een steeds belangrijkere rol gaat spelen in haar onderwijs. Want leren om onderzoek te doen, dat begint al tijdens je MBO-, HBO- en WO-opleiding.

Wat biedt Saxion Bibliotheek
Saxion Bibliotheek ondersteunt studenten, docenten en lectoren van Saxion door vele boeken over het doen van onderzoek in haar collectie op te nemen. Denk maar eens aan het welbekende:
En wat te denken van de vele databanken met wetenschappelijke publicaties en artikelen als waardevolle bron van informatie. Een kleine selectie:
Hierbij zijn de volgende LibGuides waardevolle en handige tools:
En kom je er niet uit?
Stel je vraag op Twitter of kom dan eens naar onze fysieke bibliotheek in Deventer of Enschede. Want jij wilt natuurlijk over 20 jaar je eerste Nobelprijs winnen en daar helpen wij je graag bij! We verwachten tegen die tijd natuurlijk wel een uitnodiging voor de uitreiking. ;-)

Door: Mirjam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten