maandag 10 oktober 2016

Aandacht voor duurzaamheid

In de maand oktober wordt altijd aandacht besteed aan De Dag van de Duurzaamheid #dvdd16. Dit jaar op special 10 oktober. Er worden op die dag speciale activiteiten gedaan of het startschot wordt op die dag gegeven om aandacht te generen voor duurzaamheid. Er is voor elk wat wils.
Inspiratie
In Zwolle staat bijvoorbeeld het Econexishuis. Dit huis voorziet op een duurzame manier volledig in zijn eigen energie. Het is dus helemaal onafhankelijk van fossiele brandstoffen.
Wil je liever hacken? Doe dan mee met Hacking for sustainability. Deze app-competitie biedt een platform voor iedereen die data wil inzetten voor duurzaamheid. Wees er snel bij als je mee wilt doen, want de deadline
is 21 oktober a.s.
Ook op de televisie wordt aandacht besteed aan duurzaamheid. Op NPO Groen kan je lezen welke publieke omroepen met radio- en tv-programma's aandacht besteden aan het thema duurzaamheid. Groen licht is één van die programma's.

Enschede - Saxion
Modeliefhebbers kunnen de Dutch Sustainable Fashion Week DSFW bezoeken. Uit Enschede geeft Annemiek Koster van Enschede Textielstad lezingen tijdens deze fashion week en kan je de stoffen bewonderen die gemaakt zijn in de duurzame weverij met lokale en gerecyclede garens. Kijk voor het programma op de website van DSFW.

Bij Saxion heeft onderzoeker Harrie van Bommel aan aantal artikelen geschreven over duurzaamheid m.b.t. de kledingsector. In het boek Sustainability in Fashion and Textiles is hoofdstuk 5 "Innovation power of fashion focal companies and participation in sustainability activities in their supply network" van zijn hand. Ook zijn proefschrift "Sustainability strategies in industrial supply networks" gaat over duurzaamheid.
De libguide "Fashion: Sustainability" geeft je een overzicht welke informatie Saxion bibliotheek heeft over duurzaamheid in de mode.
Een mooi initiatief hebben drie studenten van de Textielopleiding van ACT genomen: het organiseren van een kledingruilbeurs.

Ben jij ook duurzaam bezig? Deel je tips & trucs. Wij horen horen het graag.


Leestips @ Saxion Bibliotheek:


Tekst: Loana

1 opmerking:

 1. Donderdag kan je Wim Boomkamp 'alles' vragen, daar maak ik gebruik van:
  #askSaxion probleem 1=versnellende klimaatverandering. Saxion groen genoeg? Groen+zonpanelen op dak beter qua productiviteit, klimaat, geld?

  Ben bezig om duidelijker te maken dat de fiets vaker sneller is dan de auto dan je denkt: https://github.com/steltenpower/meaningfulSpeedometers/wiki

  Nationaal platform:
  http://www.duurzamedinsdag.nl/index.php?id=15010&initiative=15444

  En natuurlijk zelf weinig vlees eten, geen hout stoken, veel fietsen, binnenkort zonnepanelen op het dak en nog wat stimulering van duurzaamheid in m'n woonplaats

  BeantwoordenVerwijderen