maandag 24 oktober 2016

8 essentiële technologietrends die de wereld (gaan) veranderen

Wat moet je als grote organisatie met de snel veranderende (internet)wereld om je heen? Op welke trends speel je in en waar wacht je nog mee? PwC heeft, op een overigens prachtig vormgegeven site, de 8 essentiële trends van dit moment in kaart gebracht. De site geeft inzicht in wat er in de periode tot het jaar 2020 op het bedrijfsleven af komt en welke vragen bedrijven zich moeten stellen om te beslissen of en wanneer zij iets met deze trends zullen doen. Een soort meetlat, zou je kunnen zeggen.

Waar hebben we het over, als het om de grote trends gaat?
1. Artificial Intelligence
2. Augmented Reality
3. Blockchain
4. Drones
5. Internet of Things
6. Robots
7. Virtual Reality
8. 3D-Printing

De 8 technologische ontwikkelingen die ons leven gaan veranderen


Augmented Reality versus Virtual Reality
Ik vroeg me af wat nu eigenlijk het verschil is tussen Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Bij AR is het zo dat dragers de echte wereld nog kunnen zien. Daarbij wordt de werkelijke wereld vermengd met hologrammen. Met een hololens heb je dus een bril op waarin je kijkt naar de wereld om je heen en in die wereld een object ziet. 

Met een hololens zie je objecten, maar ook de werkelijke omgeving

Bij VR is het anders. Daarbij heb je een bril op die jou helemaal afsluit van de wereld om je heen. Via die bril, bijvoorbeeld de Oculus Rift, kijk je naar een volledig virtuele wereld, die meebeweegt met jouw blikveld.


Met VR sluit je je af van de werkelijke wereld

Door: Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten