maandag 26 september 2016

Videocontent van financiële en economische tijdschriften

De manier waarop we nieuws tot ons nemen, verandert voortdurend. De aandacht voor traditioneel geschreven nieuwsberichten verplaatst zich steeds meer naar nieuws dat ons via beeld en geluid gepresenteerd wordt. Blijkbaar vinden we dat in veel gevallen ook prettiger om te consumeren. Videocontent is booming. Het aantal via internet gedeelde en bekeken video's neemt enorm toe.

Tijdschriften gaan ook videocontent maken
Ook steeds meer tijdschriften gaan een deel van hun aanbod in hapklare videocontent aanbieden. Het kan hierbij gaan om nieuws, verslagen van seminars, lezingen of andere soorten reportages. Graag deel ik hier een aantal videokanalen, die je kunt gebruiken ter oriëntatie of bij het zoeken naar actuele informatie. Klik op het onderschrift van het logo om bij het betreffende kanaal te komen.


The Economist

Entrepeneur

Fintech Finance

Financial Times

Harvard Business Review

International Finance Magazine

World Finance

Saxion Bibliotheek verzamelt verwijzingen naar goede videocontent
Op de website van Saxion Bibliotheek vind je ook de nodige verwijzingen naar videocontent. Zowel naar losse video's als naar videokanalen die beeldmateriaal met een bepaald thema aanbieden. De video's, en dat zijn er op dit moment ruim 1300, kun je vinden via ons digitale tabblad Ontdek. Maar als je zoekt op een bepaald onderwerp, verschijnen de video's ook in je lijst met zoekresultaten. We zien videocontent als volwaardige content, die je kan helpen bij het vinden van informatie. Of dat nu een VPRO-documentaire is over Circulaire Economie, een webinar over FinTech of een gesprek bij De Wereld Draait Door over de bankencrisis.


Door: Anne

1 opmerking:

  1. Saxion Bibliotheek biedt ook een verzameling van bronnen aan op gebied van Videostreaming, zie daarvoor de bronnen in de LibGuide:
    http://resolver.saxion.nl/listitem/6F8511DB-B044-40BA-BDE2319EAB8D01C4

    In deze Libguide vind je een overzicht van gratis toegankelijke bronnen voor videostreaming, zoals Beeld & Geluid, Youtube, Vimeo, etc.

    BeantwoordenVerwijderen