woensdag 20 april 2016

Welke gaten kunnen we voor jou vullen? - een oproep

Bij Saxion Bibliotheek hebben we het doel om vraaggestuurd te werken. Maar dat kan alleen maar als we op de hoogte zijn van de vraag van onze gebruikers. Als je op de vraag kan anticiperen leidt dit voor iedere Saxionner tot betere resultaten: meer gebruik van de bibliotheek(-voorziening) en gebruikers, die tevreden kunnen zijn over hun behaalde resultaten.
Ik noem graag wat voorbeelden uit de praktijk van tevreden gebruikers:
  • de student die door ondersteuning van scriptie support zijn literatuurlijst van zijn afstudeerverslag mooi op orde kon krijgen
  • de medewerker die voor een project die nodige informatie kon vinden in een thema-aflevering van een vaktijdschrift dat in de bibliotheek op de plank staat
  • de docent die voor aanvullende literatuur kon verwijzen naar boeken in de bibliotheekcollectie
  • de onderzoeker die voor zijn volgende publicatie de meest relevante en actuele artikelen fulltext kon downloaden uit een databank waarvoor de bibliotheek een licentie heeft
Gaten vullen
Hieronder een filmpje van ScienceDirect met het verhaal van Sumita Mitra, een succesvolle onderzoeker.


Succesverhalen zoals het verhaal van Sumita zijn alleen mogelijk, als we de vraag kennen en de toegang tot de juiste bronnen met antwoorden  kunnen aanbieden.


Tips & feedback
Ik ben accountmanager bij Saxion Bibliotheek en werk nauw samen met mijn klanten maar ik merk wel dat ik best veel moeite moet doen om de vraag eruit te kietelen. Daarbij is het heel gemakkelijk om wensen betreffende de bibliotheekvoorziening door geven. En ik wil het niet alleen maar horen van mijn klanten maar van elke gebruiker van Saxion Bibliotheek, dus vooral ook de studenten.
Voor tips & feedback vind je een knop op de website van Saxion Bibliotheek waar je je wensen en vragen met ons kunt delen.
Hierbij roep ik iedereen op om ons te laten weten welke gaten we voor je kunnen vullen om je studie en werk succesvoller te maken.
Laat ons weten wat je mist en we zullen ons best doen ervoor de zorgen dat we aan de vraag kunnen voldoen!
 Door: Doro


Geen opmerkingen:

Een reactie posten