donderdag 28 april 2016

Waar vind je als docent hulp bij het beoordelen van scripties


In mijn vorige blog las je hoe Scriptie Support voor studenten in zijn werk gaat en welke voordelen dit oplevert. Deze dienst is niet alleen bedoeld voor studenten, maar ook voor docenten van Saxion.

Docenten
Als docent krijg je tips over het beoordelen van brongebruik in scripties en (afstudeer) onderzoeken. Je krijgt concrete ondersteuning.

Voor docenten/afstudeerbegeleiders is het beoordelen van scripties en/of (afstudeer)onderzoeken vaak geen eenvoudige klus. Jouw kennis van de door de academie gebruikte referentiestijl, zoals bijvoorbeeld APA, AMA of ACS, is van groot belang voor het beoordelen van de bronnen en de literatuurlijst. Tijdens het half uurtje krijg je als docent veel tips voor het beoordelen van bronnen, het gebruik van de referentiemanager Endnote Web en verwijzen we naar het boekje 'Slimmer zoeken op internet' van Ewoud Sanders. Dit boekje kun je namelijk online lezen door in te loggen (met je Saxion Netwerk-account) op Mijn Favorieten op Saxion Bibliotheek.
En natuurlijk een handige tip: je kunt je studenten ook verwijzen naar Scriptie Support! Zo helpt Saxion Bibliotheek mee aan het verbeteren van het niveau van de Saxion-scripties en (afstudeer)onderzoeken.

Afspraak maken
Onze informatiespecialisten willen je graag helpen met jouw werk als afstudeerbegeleider. Dus wil je als docent beter scripties en/of (afstudeer)onderzoeken leren beoordelen op brongebruik? Maak dan een afspraak in Deventer of Enschede door te mailen naar libraryservices@saxion.nl. Scriptie Support helpt je zeker verder!

Geplaatst door: Mirjam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten