maandag 4 april 2016

Snel literatuur verzamelen en beheren met Endnote Web


EndNote Web is software die je helpt
bij het opbouwen, beheren en gebruiken
van een eigen bibliotheek.
Eigenlijk is het een digitale kaartenbak
waar je jouw literatuurverwijzingen in opslaat.
Handig bij literatuuronderzoek.
                                                
Wat zijn handige toepassingen van EndNote Web?
  1. Je kunt de gevonden titels zelf invoeren, maar je kunt ook titels uit databanken, zoekmachines en catalogi downloaden naar EndNote Web.
  2. EndNote Web helpt je om je referenties (verwijzingen) precies volgens de APA-richtlijnen in te voegen in je Word-document.
  3. Je kunt EndNote Web tijdens je hele opleiding en daarna gebruiken, waarbij je continu gegevens van publicaties toevoegt en beheert.
Bij Saxion Bibliotheek geef ik trainingen op het gebied van informatievaardigheden. Dat doe ik samen met een aantal andere informatiespecialisten. Ook begeleiden we, via Scriptie Support, studenten bij het verwerken van gevonden bronnen voor hun scriptie of afstudeeronderzoek. Vanuit die werkzaamheden merkte ik, dat het handig is om voor EndNote Web een aantal hulpmiddelen te ontwikkelen. Zo heb ik dit stroomschema gemaakt, waarmee je snel aan de slag kunt met EndNote:

Ook is er een uitgebreide handleiding waarin meer toepassingen van EndNote Web wordt uitgelegd. Soms is het gewoon fijn om aan de slag te gaan en veel te oefenen. Bij een tool als EndNote Web is het handig om dat tijdens een training te doen. Je krijgt direct tips en feedback van mij of één van mijn collega’s. Wil je een training aanvragen, mail dan naar libraryservices@saxion.nl We geven trainingen bij minimaal 5 deelnemers. Jezelf met een groep van 5 collega’s aanmelden is dus zeker ook mogelijk.

door: Marij


Geen opmerkingen:

Een reactie posten