vrijdag 1 april 2016

High-Tech Performance

Als ik de naam Intel hoor, dan denk ik aan Intel inside . De chip in de computer. Meer dan dat kan ik er mij niet bij voorstellen.
Op een van mijn ontdekkingstochten op het net, kwam ik de term facial mapping tegen. Ik had er nog nooit van gehoord. Nieuwsgierig geworden ging ik op zoek.
En …. ik kwam uit bij Intel. Achteraf bleek, dat ik facial mapping zelfs al een keer gezien had op televisie. Bij de uitreiking van de Grammy Awards in februari, in de tribute van Lady Gaga aan David Bowie. Maar daar hadden ze het natuurlijk niet over deze technologie.

Lady Gaga heeft in haar tribute kunst en computer technologie gecombineerd. De facial mapping technology werd gebruikt bij de intro in Space Oddity. Je zag haar gezicht als het ware veranderen in dat van David Bowie.
Bij facial mapping wordt je gezicht als een projectiescherm gebruikt. Er wordt een computer graphic op je gezicht geprojecteerd. Je krijg een soort van digitale huid. Klinkt allemaal heel makkelijk, maar als je naar de making-of-video gaat kijken, dan zie je dat het meer is dan alleen het projecteren van een computer graphic.


In haar hele performance heeft Lady Gaga nieuwe computer technologie├źn laten gebruiken. Naast de facial mapping gebruikte ze wearable technology in de vorm van de ring die ze droeg. Daarmee had ze controle over de special effects. De poten onder het keyboard waren in feite robots, ze bewogen met de muziek mee.
Als je naar haar performance kijkt, dan lijkt het allemaal zo vanzelfsprekend. Maar het was een technisch hoogstandje.The making of the "Lady Gaga Experience"Geniet hier nog van het optreden van Lady Gaga tijdens de Grammy AwardsLeestips
Lady Gaga Gives High-Tech Performance at Grammys 2016
Applying Intel® RealSense™ SDK Face Scans to a 3D Mesh
Lady Gaga's mind-blowing Bowie tribute was made possible by Intel


Leestips @saxionbibliotheek
Arduino cookbook
The design process
Lady Gaga style bible
Geplaatst door: Loana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten