woensdag 2 maart 2016

Waarom Scriptie Support een gouden greep is voor Saxion-studenten

Bron: https://unsplash.com/
In april 2014 is Saxion Bibliotheek gestart met een nieuwe dienst: Scriptie Support. Maar wat houdt dit precies in en hoe gaat het in zijn werk? Deze week lees je wat de voordelen voor jou als Saxion-student zijn.

Studenten
In een individuele sessie van 30 minuten, kijk je met een informatiespecialist naar de bronnen in jouw scriptie of onderzoek. Waar kijken jullie samen naar?
  • Hoe herken je een goede bron?
  • Hadden er andere of betere bronnen gebruikt kunnen worden?
  • Hoe ziet een goede literatuurlijst er uit?
  • Zijn de gevonden resultaten volgens de regels in de scriptie verwerkt;
Je merkt, de focus ligt vooral op de bronnen die je hebt gebruikt en hoe je deze hebt verwerkt. Je ontvangt handige tips zoals bijvoorbeeld: vermeld tijdens het schrijven direct de bron en de LibGuide 'Hoe verwijs ik naar literatuur?'
En hoewel de afspraak met jou een half uur duurt, is de informatiespecialist in de voorbereiding van de sessie al bezig met het doornemen van jouw (gedeeltelijke) scriptie / (afstudeer)onderzoek, te constateren waar je in het schrijfproces zit en alvast te informeren of er vragen zijn. Er is ook een stukje nazorg, waarbij je na de afspraak nog korte vragen kan stellen via de mail.
En het meest fijne voor ons als Saxion Bibliotheek, is dat de student nog vaak laat weten wat het uiteindelijk behaalde resultaat is.

Reacties
Scriptie Support kreeg onder andere de volgende reacties naar aanleiding van sessies met studenten:

"Ik heb veel aan het spreekuur gehad en vond het erg prettig dat er tijd voor me vrij gemaakt is. Vooral deze optie aan studenten blijven aanbieden!"

"Ik heb er zeker veel aan gehad. Ik kon veel beter uit de voeten met het zoeken naar literatuur."

"Scriptie Support heeft mij goed geholpen bij het zoeken naar de juiste literatuur en de literatuurverwijzingen."

Resultaat
Onze informatiespecialisten constateren een verrassend resultaat: verbeterde contacten met de academies en meer inzicht in het onderwijs. Inmiddels hebben zij zo'n 300 studenten geholpen met hun bronnen, literatuurlijsten en theoretisch kader. Een mooi resultaat, al zeggen we het zelf.
Nu is natuurlijk de meest interessante vraag: gaan de cijfers van de scripties omhoog? Daarvoor is de dienst nog te pril. Maar dat houden we zeker in de gaten!

Afspraak maken
Wil je zelf je scriptie of onderzoek, tijdens het schrijf- en onderzoeksproces naar een hoger plan tillen? Maak dan een afspraak in Deventer of Enschede door te mailen naar libraryservices@saxion.nl. Scriptie Support helpt je zeker verder!

Geplaatst door: Mirjam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten