donderdag 24 maart 2016

Good Food is Good for You

Weer kunnen wij als Saxion Bibliotheek een interessante aanwinst presenteren:
de LibGuide Good Food is sinds vandaag in de lucht!

Ik was al een poosje bezig met het samenstellen van de LibGuide, waarbij ik me liet inspireren door de gesprekken met Bastienne Bernasco, themadocent Good Food bij Hospitality Business School.


Dit lekkere bord is door mij samen-
gesteld tijdens een Food Styling Event
van opleiding IDS bij Saxion
Good Food is een moduul van HBS dat de studenten, de toekomstige hospitality professionals, bewust wil maken van ethische dilemma’s rondom voedsel en water.
Tijdens de lessen doen de studenten ervaringen op en leren zij door onder andere het zelf bereiden van een 100% lokaal diner, food safari’s, het schrijven van food blogs en debatten met food game changers.

Good Food is een "hot item". Dat blijkt ook uit het grote aantal websites, tijdschriften en boeken dat de afgelopen jaren op dit gebied is gelanceerd en gepubliceerd.
Met behulp van Bastiennes leeslijst en met eigen speurwerk is een mooie verzameling bronnen tot stand gekomen, die nu als LibGuide Good Food via de bibliotheekwebsite beschikbaar is.


Een van mijn favorieten uit de LibGuide is trouwens het Foodinspiration Magazine, een digitaal tijdschrift vol met inspirerende bijdragen, trends, interessante interviews en leuke reportages.


door: Doro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten